Vakantiehuis Italie Bed and Breakfast
Vakantiehuis Italie Bed and Breakfast
NL
Italiano
IT
English
UK
Deutsch
DOltrepo, de motor en het genot

 

vakantiehuis italie

 

Inhoudsopgave

Meer lezen?
Koop ons boek!

italie boek

(Bijdrage Linda Vis, 19 april 2010)

Wat is het toch een luxe om elk jaar verzekerd te zijn van een lange, warme zomer. Zo begint de temperatuur al aardig op te lopen, worden de heuvels van Oltrepo Pavese al mooi groen en geven de bloemen en het bloesem aan de bomen al een vrolijk kleurtje aan het straatbeeld.

Hoog tijd dus, om de motor uit de garage te halen! We zagen al een paar weken uit naar onze eerste rit van dit jaar. En eindelijk was die dag aangebroken. Nadat we eerst uitgebreid geluncht hadden thuis, ging Luca alvast naar de garage om de motor schoon te maken, de accu te testen en om hem een beetje warm te laten lopen.

Op mijn gemakje ruimde ik de tafel af, waste ik de vaatjes van de lunch weg en koos een geschikte outfit voor op de motor: Een strakke grijze legging, daarop een zwart-grijs gestreept t-shirt, mijn zwart leren jasje en een sportief stel all-stars aan mijn voeten om het geheel compleet te maken. Ik haalde met een glimlach mijn zonnebril weer te voorschijn en voor de spiegel bekeek ik het resultaat: Ja, dit was perfect voor de rit, warm genoeg maar niet té, comfortabel maar toch sexy.

Toen ik in de garage aankwam stopte Luca even waar hij mee bezig was om mij eens goed in zich op te nemen… “Wow,” was zijn reactie, “You look amazing! Can I take this motorchick for a ride?” Enkele minuten later sloot het hek van ons appartementencomplex zich achter ons en de vrijheid om ons heen was te voelen, te proeven en te ruiken.

Ik ben gek op mijn nieuwe leefomgeving. Ik heb het drukke, volgebouwde en natuurloze Westland achter mij gelaten om te leven in een landschap van heuvels, velden, riviertjes, wijnranken en zelfs op de achtergrond besneeuwde bergen. Talloze kleine, karakteristieke dorpjes zijn er om ontdekt te worden, kleine zandpaadjes die leiden naar een kerk of een kasteel op de top van een van de heuvels. Dalen tussen de heuvels waar de rivier zich een weg baant tussen de kiezels.

De zon schijnt en het is windstil. De motor loopt perfect, heeft geen enkele moeite om na een winterstop weer eens flink gas te geven. Ik zit ontspannen achter Luca en verbaas me weer over het feit dat het landschap dat aan mij voorbij raast zo ontzettend mooi en veelzijdig is. We weten van enthousiasme niet waar we heen willen en zodoende wijs ik zo nu en dan naar een dorpje in de verte op een van de heuvels, en proberen we de weg ernaartoe te vinden. We kletsen de gehele weg over het gevoel van vrijheid dat deze rit ons brengt, over onze liefde die maar blijft groeien en over de toekomst. En als we dan even beide stil zijn, is dat om dezelfde rede en denken we alsnog aan hetzelfde: De schoonheid van Oltrepo Pavese.

Op de weg richting huis beginnen we aardig wat honger te krijgen. Het is rond een uurtje of zeven ’s avonds en dus een mooie tijd voor een aperitivo. We besluiten deze zo dicht mogelijk bij Broni te houden, daar het al kouder begint te worden. We stoppen in Stradella om in een van onze favoriete bars een glaasje wijn te bestellen. “Let’s not take a bottle, we need to drive back still.” Was Luca’s argument om het bij een glaasje te houden. Maar als we ons op het terras begeven om een sigaretje te roken, en de laatste druppels uit onze glazen in onze keel verdwijnen, kijken we elkaar aan op een manier die alleen wij van elkaar kennen. Zonder iets te zeggen loop ik terug naar binnen en vraag om de fles die zij zojuist voor ons geopend hebben. Luca lacht als ik naar buiten kom met de heerlijke Pinot Nero van Picchioni.

Laat de zomer maar komen!

 

Linda1

Linda2

Linda3